APARAT DENTAR

Ortodonția și APARATul DENTAR

Ortodonţia este specializarea medicinei dentare care corectează anomaliilor dentomaxilare, precum îndreptarea poziției dinților, reglarea ocluziei (mușcăturii) și a rapoartelor dintre cele două maxilare. Aparatele dentare sunt mijloacele prin care se realizează acest lucru.

Aparatele dentare sunt de mai multe tipuri: fixe sau mobile, vizibile sau invizibile. Menirea unui aparat dentar este realinierea dinților, reantrenarea mușchilor și influențarea creșterii maxilarelor. Aparatele dentare funcționează prin exercitarea unei mici presiuni asupra dinților şi maxilarelor. În funcție de severitatea problemei, medicul ortodont vă recomandă tipul de aparat dentar corespunzător.

tarife

Aparat ortodontic FIX METALIC / arcadă

2500 RON

Aparat ortodontic FIX METALIC AUTOLIGATURAT / arcadă

3000 RON

Aparat ortodontic FIX CERAMIC / arcadă

3500 RON

Aparat ortodontic FIX CERAMIC SAFIR /arcadă

4000 RON

Aparatele dentare fixe:

Aparatele dentare fixe sunt cele mai populare tipuri de aparate, fiind folosite pentru a corecta dinții prost aliniați, mușcătura sau alte probleme ortodontice. Un aparat dentar fix tipic constă din bracket-uri mici și un arc metalic, care se ancorează pe dinți. De asemenea, pot fi utilizate module elastice mici pentru asigurarea menținerii arcului în poziție.