REDIRECȚIONEAZĂ 2% DIN VENIT

Ce înseamnă direcționarea a 2% din impozit?

Conform Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au dreptul să direcționeze 2% din impozitul pe venit către o organizație non-profit (ONG), unități de cult sau pentru acordarea de burse private. Astfel aveți posibilitatea să decideți unde va ajunge o parte din impozitul datorat statului. Direcționarea nu presupune vreun cost suplimentar, fiind necesară doar completarea unui formular.

Cum se completează formularul?

În situația în care aveți venituri din salarii, se completează formularul 230. Instrucțiuni detaliate despre completare găsiţi aici. Nu este nevoie să completați suma ce corespunde procentului de 2%, deoarece aceasta va fi calculată de către organele fiscale. Este nevoie să completați doar datele dumneavostră personale în secțiunea I, să bifați opțiunea „Susținerea unei entități nonprofit/unități de cult” în secțiunea II, și să semnați în partea de jos a declarației. Datele WISE Romanian Social Hub au fost completate în prealabil de către noi.

Cum și unde se depun formularele completate?

Declarația poate fi depusă personal la organul fiscal de domiciliu, poate fi trimisă prin poșta, prin scrisoare recomandată, la adresa Administrației Finanțelor Publice a sectorului sau localității pe raza căreia aveți domiciliul, sau, metoda cea mai simplă pentru dumneavoastră, putem să ne ocupăm noi de depunerea formularului.