Tratamentul de canal – „Durerea de masea”

Endodontia

Endodontia este ramura stomatologiei care studiaza si trateaza afectiunile complexului endodontic, adica a intregului continut al camerei pulpare din interiorul dintilor (pulpa dentara cu vasele de sange si nervii aferenti), mai pe scurt tratament de canal.
Prin importanta ei, endodontia, reprezinta baza stomatologiei, deoarece durata de viata a dintelui depinde de corectitudinea acestui tratament de canal. Acest tratament inlatura insuportabila durere de masea fara a fi necesara extractia.
Orice tratament ar urma sa primeasca dintele respectiv: fie oburatie coronara (plomba), fie acoperire cu o coroana dentara/respectiv inclus intr-o punte dentara, succesul tratamentului pe termen lung, depinde de tratamentul de canal, de felul in care sunt curatate si sigilate canalele radiculare, respectiv radacinile dintilor.

ENDODONTIE PRET
Pansament calmant 50 lei
Obturatie canal One Step 150 lei / canal
Obturatie canal clasica 250 – 350 lei
Reconstituire coroana radiculara – pivoti fibra de sticla 150 – 300 lei
Consultatie primara Gratuit
Vezi lista completa de pret

Durerea dentara!

Nu intotdeauna se vede importanta tratamentelor de canal, insa cu siguranta se simte, atunci cand desi aveti dinti frumosi, lucrari de o estetica incredibila, suferiti de o durere de masea de fiecare data cand mancati ceva mai cald sau alimente mai reci, ori cand atingeti un dinte ce nu a primit un tratament de canal optim.

Ai o durere de masea insuportabila, persistenta?! Mai mult ca sigur este o carie profunda si nervul este afectat. Salvarea dintelui si oprirea formarii unui abces (puroi la radacini sau in osul maxilar) se realizeza prin tratarea si sigilarea canalului.

Tratamentul de canal necesita mai multe vizite la medicul endodont. Tratarea canalelor radiculare presupune mai multe etape intermediare cum ar fi: curatarea, largirea si dezinfectarea, obturarea, sigilare. In unele cazuri in canal se insereaza un pivot metalic sau din fibra de sticla pentru cresterea rezistentei. Etapa finala consta in reconstruirea dintelui prin aplicarea unei incrustatii (plomba realizata in laborator) sau coroana dentara.

In ultimii ani datorita tratamentelor de canal, tot mai multi dinti sunt salvati. In trecut dintii cu nervul sau pulpa deteriorata sau afectata erau extrasi.