Fluorizare

Ce înseamnă FLUORIZAREA îN CABINETUL STOMATOLOGIC?

Fluorizarea reprezintă tratamentul stomatologic prin care se suplimentează cantitatea de fluor a dinților, în scopul evitării formării de carii la copii. Tratamentul de fluorizare se poate realiza de 3 – 4 ori pe an. Procedura este foarte simplă: după o igienizare profesională, medicul aplică pe dinți soluții, geluri sau lacuri speciale, cu un conținut ridicat de fluor, pentru un timp de 1 – 2 minute.

După tratament pacientul nu trebuie să clătească gură sau să consume alimente și lichide timp de 30 de minute.

Eficiența tratamentului depinde de menținerea unei igiene dentare stricte. Periajul dinților de două ori pe zi, utilizarea aței dentare, a apei de gură, plus vizitele periodice la medicul stomatolog sunt esențiale.

SERVICII

FLUORIZARE TOPICĂ DOUĂ ARCADE

GUTIERE FLUORIZARE, ALBIRE, BRUXISM

TRATAMENTUL CU FLUOR ÎN COMBATEREA CARIILOR

Fluorul este o substanță minerală foarte des întâlnită în natură, inclusiv în smalțul dinților. Acesta are rolul de a întări rezistența dinților în fața microbacteriilor ce formează cariile. Din acest motiv mulți medici și oameni de știință consideră că un aport suplimentar de fluor ar putea fi de ajutor în prevenirea cariilor. Mai multe organizații stomatologice din America și Organizația Mondială a Sănătății susțin teoria conform căreia suplimentele de fluor sunt eficiente în prevenirea cariilor dentare.