Scapa de frica de durere – Inhalosedarea si Analgosedarea

Inhalosedarea sau sedarea cu funy-gas

Tratamentul cu inhalosedare este destinat copiilor cu varsta minima de 3 ani, care nu coopereaza cu medicul stomatolog pediatru pentru tratamentul clasic. Noi recomandam minim 2 incercari de tratament, dupa care urmeaza inhalosedarea. Aceasta metoda de tratament se foloseste si la tratamentul de reducere a fracturilor, in mica chirurgie la copii si chiar in sala de nastere unde grabeste travaliul si relaxeaza femeia gravida.
Pe fata copilului se aplica o masca prin care acesta respira, la inceput, numai oxigen, apoi un amestec de oxigen si protoxid de azot, in concentratii care variaza. La sfarsit, pacientul respira din nou oxigen.
Pacientul este constient pe tot timpul tratamentului. Acesta se afla intr-o stare de calm si relaxare indusa de amestecul de gaze.

Inhalosedarea folosita pe scara larga:

In Europa, inhalosedarea cu protoxid de azot este folosita cu succes in medicina dentara inca din prima jumatate a secolului XX. In prezent aproape 90% din tratamentele realizate de catre pedodontii se desfasoara sub inhalosedare. Vizita la medicul stomatolog nu mai reprezinta un stres pentru copii si implicit pentru parinti.

Astfel, pacienţii vin cu plăcere la stomatolog, ştiind că tot ceea ce inseamnă tratament dentar se va efectua fără nici cea mai mică teama sau disconfort fizic.
Inhalosedarea nu are efecte secundare!

Inhalosedarea insotita de Analgosedarea

Tratamentul de analgosedare foloseste la baza inhalosedarea, dar combinata cu medicatie analgezica injectate intravenos pe tot timpul tratamentului stomatologic. Totul de realizeaza sub asistenta unui medic anestezist specialist in tratamente de pediatrie.
Pe parcursul tratamentului, pacientul respira normal, dar nu simte durerea si doarme superficial. Aceasta metoda se recomanda copiilor care au incercat de minim 2 ori tratamentul de inhalosedare si inca sunt necooperanti. Dar si atunci cand sunt necesare tratamente extinse si complicate, pentru a diminua numarul sedintelor de tratament si durerea provocata de anestezia locala si de efectele acesteia de scurta durata.
Analgosedarea nu are efecte secundare!