Inhalosedarea și Analgosedarea
CE PRESUPUNE Inhalosedarea sau sedarea cu funny-gas?
Tratamentul cu inhalosedare este destinat copiilor cu vârstă minimă de 3 ani, care nu cooperează cu medicul stomatolog pediatru pentru tratamentul clasic. Noi recomandăm minim două încercări de tratament, după care urmează inhalosedarea. Această metodă de tratament se folosește și la tratamentul de reducere a fracturilor, în mica chirurgie la copii și chiar în sala de naștere unde grăbește travaliul și relaxează femeia gravidă.
Cum funcționează?
Pe fața copilului se aplică o mască prin care acesta respiră, la început, numai oxigen, apoi un amestec de oxigen și protoxid de azot, în concentrații care variază. La sfârșit, pacientul respiră din nou oxigen.
Pacientul este conștient pe tot timpul tratamentului. Acesta se află într-o stare de calm și relaxare indusă de amestecul de gaze.
SERVICII
Scapă de frica de durere!
Inhalosedarea reprezintă cel mai sigur sedativ folosit în stomatologie și este recomandată atât copiilor, cât și adulților, datorită efectelor sale rapide și total netoxice. Efectele inhalosedării dispar complet la câteva minute de la încetarea administrării iar pacienții sunt conștienți pe întreaga durată a tratamentului stomatologic.
Inhalosedarea folosită pe scară largă:
În Europa, inhalosedarea cu protoxid de azot este folosită cu succes în medicină dentară încă din prima jumătate a secolului XX. În prezent, aproape 90% din tratamentele realizate de către pedodonți se desfășoară sub inhalosedare.
Vizita la medicul stomatolog nu mai reprezintă un stres pentru copii și implicit pentru părinți.
Astfel, pacienții vin cu plăcere la stomatolog, știind că tot ceea ce înseamnă tratament dentar se va efectua fără nici cea mai mică teamă sau disconfort fizic. Inhalosedarea nu are efecte secundare!
Inhalosedarea însoțită de Analgosedarea
Tratamentul de analgosedare folosește la bază inhalosedarea, dar combinată cu medicație analgezică injectată intravenos pe tot timpul tratamentului stomatologic. Totul se realizează sub asistența unui medic anestezist specialist în tratamente de pediatrie.
Pe parcursul tratamentului, pacientul respiră normal, dar nu simte durerea și doarme superficial. Această metodă se recomandă copiilor care au încercat de minim două ori tratamentul de inhalosedare și încă sunt necooperanți. Dar și atunci când sunt necesare tratamente extinse și complicate, pentru a diminua numărul ședințelor de tratament și durerea provocată de anestezia locală și de efectele acesteia de scurtă durată. Analgosedarea nu are efecte secundare!
Clinica noastra va poate recomanda parteneri autorizati unde puteti efectua aceasta procedura.