Cum aplic pentru tratamente stomatologice subventionate?

Inscrie-te in programul de Stomatolocie Sociala al WISE Roamanian Social HUB – atelieruldezambete.ro care presupune bonificatii reprezentate de tratamente stomatologice subventionate/donate pentru persoanele cu nevoi speciale diagnosticare cu sindrom Down si Tulburari din spectrul Autist
Dupa cum stii deja, prin programul de stomatologie sociala ne propunem imbunatatirea sanatatii orale a persoanelor diagnosticate cu sindrom Down si Tulburari din spectrul Autist in scopul cresterii calitatii vietii si sporirea sanselor la un nivel de trai mai bun a cestora.
Daca faci parte din publicul nostru tinta poti aplica in formularul de mai jos pentru a te inscrie si beneficia de un tratament stomatologic subventionat.

Conditii de participare la programul de subventionare a tratamentului stomatologic:

 • Persoana subventionata / donatarul este de cetatenie romana sau resident in Romania;
 • Persoana subventionata / donatarul detine un certificate de incadrare in grad de handicap, valabil, emis pe teritoriul Romaniei in conformitate cu Legislatia Romana in vigoare;
 • Persoana subventionata / donatarul accepta subventia / donatia neechivoc ca fiind o gratuita;
 • Persoanele minore, persoanele puse sub interdictie sau persoanele cu capacitate restransa de exercitiu, pot aplica pentru subventionarea /donatia tratamentelor stomatologice doar prin reprezentanti legali, tutori sau curatori ale acestora sau prim reprezentantul instituiei in cazul persoanelor institutionalizate;
 • Persoana subventionata, dupa caz reprezentant legal, tutore sau curator a acesteia va semna un contract de subventie / donatie cu reprezentantul legal al WISE Romanian Social Hub;
 • Subventia acopera integral costurile manoperei si nu acopera costul materialelor si consumabilelor utilizate in cadrul tratamentului;
 • In anumite cazuri subventia poate acoperii tot costul tratamentului (inclusive materiale si consumabile), intreg tratamentul reprezentand donatie. Acesta decizie ramane la latitudinea donatorului.

Subventionarea si/sau donarea tratamentelor stomatologice se realizeaza in limita posibilitatilor donatorului si in conformitate cu principiul “primul venit, primul servit”.

Tratamente stomatologice subventionate

Pierderea calitatii de membru in programul de subventionare a tratamentului stomatologic:

Beneficiarul subventiei / donatiei isi pierde calitatea de membru in programul de Stomatologie Sociala nemaiputand aplica pentru o subventie / donatie viitoare in urmatoarele cazuri:

 • Nu respecta planul de tratament recomandat, respectiv renunta la tratament in perioada desfasurarii acestuia fara al finaliza.
 • Nu revine, in mod nejustificat, la controalele stomatologice gratuite de monitorizare a sanatatii orale la fiecare 6 luni de la finalizarea tratamentului.
 • Nu accepta subventia/donatia neechivoc ca gratuita.
 • Isi pierde calitatea de persoana cu nevoi speciale si nu poate prezenta un Certificat de Incadrare in Grad de Handicap valabil, emis in conformitate cu Legislatia Romana in vigioare.
MEDIC VOLUNTAR
STOMATOLOGIE SOCIALA
SINDROM DOWN