STOMATOLOGIE SOCIALĂ

MISIUNE & VIZIUNE

Venim în întâmpinarea persoanelor cu sindrom Down pentru a facilita accesul acestora la tratamente stomatologice de cea mai înaltă calitate.
Am ales să ieșim din tipare și să oferim sănătatea orală persoanelor cu nevoi speciale, nu să o vindem, astfel pentru tratamentele acestora se va achita exclusiv costul materialelor și consumabilelor.

POVESTEA PROIECTULUI „ATELIERULDEZAMBETE.RO – SOCIAL DENTAL STUDIO”

“ATELIERULDEZAMBETE.RO – Social Dental Studio” este un proiect al W.I.S.E. Romanian Social Hub și se dorește a fi un promotor al conceptului de Stomatologie Socială. Programul W.I.S.E Romanian Social Hub, promovat prin conceptul de Stomatologie Socială, se adresează persoanelor cu venituri mici și foarte mici, precum și persoanelor aflate într-o categorie socială defavorizată (persoane cu dizabilități, persoane vârstnice, etc), precum și publicului larg care prin plata unui tratament la preț de listă poate ajuta cel puțin un pacient social.

Totul a pornit foarte firesc: ni s-a cerut ajutorul în tratarea unui pacient cu sindromul Down și am devenit astfel, din medicii care-i tratau, prietenii lor. Primul pas a fost introducerea tratamentelor stomatologice subvenționate. Al doilea a fost înțelegerea importanței satisfacerii nevoii lor de a se simți în siguranță și „acasă ”. Este singurul mod în care funcționează tratamentul în cazul tinerilor cu dizabilități. Și pentru că, de cele mai multe ori nu regăsesc în cabinetele stomatologice aceste două ingrediente necesare tratării persoanelor cu dizabilități, ba mai mult li se refuză tratamentele stomatologice, am ales să înființăm Social Dental Studio.

Conceptul de Stomatologie Sociala are la baza următoarele principii:

  • Responsabilitate socială prin redirecționarea profitului realizat către dezvoltarea de noi servicii in sprijinul comunității unde ne desfășuram activitatea;
  • Sănătatea pacienților este primordială indiferent de posibilitățile materiale ale acestora;
  • Sănătatea orală accesibilă fiecărei persoane prin oferirea de screening-uri stomatologice, instructaj in tehnici de prevenție, tratamente stomatologice de urgenta pro-bono;
  • Tratamente stomatologice de înaltă calitate realizate fără compromisuri indiferent de statutul social, gradul de vulnerabilitate, dizabilitate, etnie, etc.
  • Tratarea persoanelor aparținând grupurilor sociale defavorizate într-un mod nediscriminatoriu, utilizând cele mai bune tehnici disponibile in prezent;
  • Dezvoltarea de programe si proceduri stomatologice aplicate persoanelor cu dizabilități intelectuale (Sindrom Down, Autism, etc.);
  • Susținerea de sesiuni de informare cu privire la întreținerea sănătății orale;
  • Recrutarea de medici stomatologi voluntari in vederea promovării si susținerii de tratamente sociale;
  • Înființarea unei clinici stomatologice mobile in vederea îmbunătățirii sănătății orale a persoanelor greu/netransportabile sau rezidenți ai localităților izolate din Romania precum cele din Delta Dunării sau din Munții Apuseni.