Ce este „Terapia Vampir”?

Terapia PRP (Platelet-rich-Plasma – Plasma bogată în tromobocite), cunoscută și sub denumirea de „Terapia Vampir”, este o metodă modernă și, în același timp, naturală de regenerare și reparare a pielii, care folosește propria plasmă a clientului, injectată în zona ce se dorește a fi corectată. Prin acest tip de terapie se obțin rezultate excelente de înlăturare semnelor îmbătrînirii, precum ridurile, pigmentarea, pielea lăsată, dar și cicatricile.

Terapia se bazează pe puterea naturală de vindecare a plasmei din propriul corp. Trombocitele din sânge conțin o multitudine de „factori de creștere”, respectiv proteine, ce promovează vindecarea pielii deteriorate, inclusiv a celei îmbătrânite. În urma înjectării, trombocitele eliberează aceste proteine, care la rândul lor provoacă la nivelul celulelor din zonă o reacție prin care acestea proliferează și încep un proces de reparare. Astfel, pielea devine mai fermă, rediantă și întinerită.

Care sunt beneficiile „Terapiei Vampir”?

„Terapia Vampir” poate fi folosită pentru regenerare, întinerire, refacerea fermității:

  • Pe față, în special în jurul ochilor, gurii, nasului, obraji
  • Pe spatele mâinilor
  • Gât
  • Zona decolteului
  • Vergeturi
  • Cicatrici, inclusiv cele chirurgicale și cele provocate de acnee
  • Creșterea părului în caz de calviție

Cum se efectuează procedura?

Doctorul va recolta o cantitate mică de sânge, care va fi procesată și filtrată pentru izolarea plasmei, ce conține trombocitele, acestea urmând să fie injectate, cu ajutorul unui ac extrem de fin, în zona asupra căreia se dorește efecturarea terapiei. Pentru ca procedura să fie lipsită de durere, înainte de injectare este aplicată o cremă anestezică. Etapele de recoltare și preparare se efectuează rapid, în prezența pacientului.

Exista contraindicații?

„Terapia Vampir” nu necesită timp de recuperare și nici nu există efecte adverse. Clientul poate să-și reia activitățile normale imediat. Ocazional, pot să apară mici vânătăi la locul injectării, care însă dispar în câteva zile. Este nevoie ca pacientul să se afle într-o stare de sănătate bună, să nu fie într-un episod febril, să nu aibă tulburări de coagulare sau boli autimune.