Tratamentul de canal

Endodonția și TRATAMENTUL DE CANAL

Endodonția este ramura stomatologiei care studiază și tratează afecțiunile complexului endodontic, adică a întregului conținut al camerei pulpare din interiorul dinților (pulpa dentară cu vasele de sânge și nervii aferenți), mai pe scurt, tratament de canal.
Prin importanța ei, Endodonția reprezintă baza stomatologiei, deoarece durata de viață a dintelui depinde de corectitudinea acestui tratament de canal. Acest tratament înlătură insuportabila durere de măsea fără a fi necesară extracția.

Tratament

Orice tratament ar urma să primească dintele respectiv: fie obturație coronară (plombă), fie acoperire cu o coroană dentară/respectiv inclus într-o punte dentară, succesul tratamentului pe termen lung depinde de tratamentul de canal, de felul în care sunt curățate și sigilate canalele radiculare, respectiv rădăcinile dinților.

Tratamentul de canal necesită mai multe vizite la medicul endodont. Tratarea canalelor radiculare presupune mai multe etape intermediare cum ar fi: curățarea, lărgirea și dezinfectarea, obturarea, sigilarea. În unele cazuri în canal se inserează un pivot metalic sau din fibră de sticlă pentru creșterea rezistenței. Etapa finală constă în reconstruirea dintelui prin aplicarea unei incrustații (plomba realizată în laborator) sau coroană dentară.

SERVICII

PANSAMENT CALMANT / FIBRE DEVITALIZANTE

RETRATAMENT ENDODONTIC / CANAL

DRENAJ ENDODONTIC

RECONSTITUIRE CORONO-RADICULARĂ

Pivoți din fibră de sticlă

Scapă de Durerea dentară!

Nu întotdeauna se vede importanța tratamentelor de canal, însă cu siguranță se simte, atunci când deși aveți dinții frumoși, lucrări de o estetică incredibilă, suferiți de o durere de măsea de fiecare dată când mâncați ceva mai cald sau alimente mai reci, ori când atingeți un dinte ce nu a primit un tratament de canal optim.